Čistenie priemyselných objektov. Čo všetko to obnáša?

20. 07. 2020 | 11:07

Firmy a spoločnosti, ktoré chcú udržiavať bezpečné a zdravé pracovné prostredie, by mali z času na čas účinne vyčistiť veľké priestory, ako sú sklady či špinavú fasádu na budovách. Niektoré nariadenia dokonca vyžadujú, aby sa takéto čistiace úkony vykonávali v pravidelných intervaloch. Ak na to nemáte čas, obráťte sa na spoločnosť Zdravá fasáda.

Ako je vhodné postupovať?

Čistenie priemyselných objektov môže zabrať viac času, ako by ste si mysleli. Postupujte podľa našich tipov a rád, ušetríte čas a zároveň bude výsledok stáť určite za to. Začnite tým, že vyčistite všetky vysoké miesta, pretože špina či iné nečistoty prirodzene klesnú nižšie. Dôležité je tiež zamerať sa na čistenie fasád, pretože ideálne je, aby boli budovy čisté nielen z vnútra, ale aj z vonkajšej strany. Nič nepokazí prvý dojem viac ako špinavá fasáda, nech už prichádza do areálu ktokoľvek.

Pred akýmkoľvek hĺbkovým čistením je vhodné odstrániť veľké škvrny alebo zvyšky napríklad zo špinavej fasády. Tým sa zjednodušia ďalšie úlohy a skráti sa potrebný čas čistenia fasád a celkového čistenia priemyselných objektov. Na zametanie takýchto priestorov použite veľké metly a vákuum s vysokou pevnosťou v priemysle vybavené filtrom HEPA môže tiež pomôcť zabrániť obrovskému množstvu prachu vo vzduchu.

Čistenie betónového plota

Priemyselné objekty zvyknú byť oplotené betónovým plotom, ktorý je nielen praktický, ale aj nenáročný na údržbu a rovnako tak má dlhú životnosť. Čistenie betónového plota by ste tiež nemali podceňovať, pretože sa na ňom zvyknú často vytvárať biele škvrny a fľaky. Tieto tzv. “výkvety” vznikajú roztokmi solí, ktoré sú pôsobením vlhkosti vytláčané z betónu na jeho povrch, kde následne vysychajú. Napriek tomu, že nie sú z hľadiska zdravia nebezpečné, tak z hľadiska estetiky oku príliš nelahodia.

Čistenie priemyselných objektov nemusí nevyhnutne predstavovať nemožnú a náročnú úlohu. Niektoré úkony môžete vykonávať svojpomocne, no určite odporúčame, aby ste celkové čistenie fasád v takýchto objektoch či čistenie betónového plota prenechali profesionálom, ktorí majú všetko potrebné na kvalitné a hĺbkové čistenie.


Autor: Števo Mačák