Fóliové štítky pre váš priemysel

09. 07. 2018 | 13:07

Stretávame sa s nimi pravidelne. Vieme na čo slúžia, ale len niektorí z nás vedia ako sa to volá. Hovoríme o fóliových štítkoch, ktoré plnia nielen dekoratívnu, ale hlavne užívateľskú funkciu. Vytvárajú rozhranie medzi strojom a človekom, tzv. HMI - human machine interface. Používajú sa ako čelné ovládacie a prístrojové panely, obslužné prístrojové tabule, kontrolné schémy alebo stupnice, najmä v strojárstve a elektrotechnike; taktiež aj na domácich spotrebičoch a meracích prístrojoch, pričom ich farebné prevedenie ladí s dizajnom produktu. Ponúkajú možnosť spojenia s plošným spojom a osadením membránových (nízkozdvižných) tlačidiel.

Fóliové štítky môžu byť prispôsobené presne podľa špecifických požiadaviek ako sú materiál, hrúbka, textúra, lepiaca vrstva, rozmery a tvar, farebné prevedenie a dizajn, rozmiestnenie a veľkosť plôch pre zasúvanie popisov. Používajú sa aj ako grafické vrstvy čelných panelov, dotykových displejov, membránových klávesníc, prípadne ako odolná verzia samolepiek. Fóliové štítky sa vyznačujú dlhou trvanlivosťou, či odolnosťou tlače vďaka jej umiestneniu na vnútornej strane fólie. Medzi ďalšie výhody patrí ľahká udržiavateľnosť, pestrá dizajnová variabilita, ľahká montáž a kombinovateľnosť s inými produktmi.

Jedným z popredných výrobcov tlačených komponentov pre priemysel je východoslovenská spoločnosť Perlon so sídlom v Košiciach. Vďaka 30 ročným skúsenostiam v odbore sa zaraďuje medzi skutočných odborníkov na priemyselné značenie. Nielen fóliové štítky, ale aj frézované diely, či diely vysekávané na mieru sú hlavnou činnosťou spoločnosti. Profesionálne technológie sú pripravené splniť aj tie najzložitejšie predstavy v oblasti strojárstva, elektrotechniky, či automotive. Garanciou spokojnosti sú veľké priemyselné spoločnosti ako Heineken, Nestlé alebo ZSSK Cargo.

Hľadáte tlačené komponenty pre váš priemysel a neviete na koho sa obrátiť? Obráťte sa rovno na tých najlepších, pretože na kvalite záleží. Perlon je váš partner pre globálne projekty.


Autor: Števo Mačák