Spoľahlivý elektrický ohrievač vody

11. 07. 2017 | 13:07

Kupujete nový elektrický ohrievač vody? Na výber máte bohatú ponuku produktov od rôznych výrobcov. Určite zorientovať sa vo výbere elektrických bojlerov nemusí byť pre vás jednoduché, preto vám prinášame niekoľko typov a rád ako si vybrať kvalitný a spoľahlivý ohrievač vody.

Pred výberom akéhokoľvek ohrievača vody si vopred premyslite, aký objem budete potrebovať, aká je vaša priemerná spotreba. Dôležitá je tiež veľkosť priestoru, kde sa bude vo vašom byte či dome montovať.

Voda sa v ohrievačoch alebo bojleroch môže ohrievať niekoľkými spôsobmi. Najčastejšie za využitia elektrickej vykurovaciej jednotky. Medzi najmoderšie spôsoby ohrevu patrí solárny bojler, ktorý sa môže na ohrev teplej vody využívať počas letného obdobia.

Účinné, šetrné a spoľahlivé ohrievače vody sú dostupné ako zvislé a ležaté. Môžete si vybrať prietokový elektrický ohrievač, alebo zásobníkový bojler, v ktorom sa voda zhromažďuje a vytvára zásobu teplej vody.
Elektrické bojlery môžu byť vodorovné, alebo zvislé.

Vodorovný bojler je vhodný do priestorov, ktoré majú dostatok priestoru. Voda sa ohrieva na maximálnu teplotu takmer okamžite, pretože výmenník ohrieva od vodu od vrchu nádoby.

Zvislý bojler je funkčne výhodnejší, pretože nemieša studenú a teplú vodu, ako pri vodorovnom ohrievaní. Pri výbere elektrického ohrievača vody si zvoľte také, ktoré poskytuje nenáročné riešenie a vyznačuje sa dlhou životnosťou.

Pri výbere kvalitného bojlera vám poradí špecializovaný asistent predaja. Ceny elektrických ohrievačov sú na výber podľa vašich možností.


Autor: Števo Mačák